Din cauza masurilor luate in combaterea pandemiei pot aparea intarzieri la livrari

0

Cosul Tau este Gol

10 martie, 2021 3 min de citit

Lentile polarizate: Sunt bune pentru tine?

Lentilele polarizate ajuta la reducerea stralucirii (orbirii) cauzate de lumina soarelui care se reflecta pe suprafete precum sticla, zapada, apa sau pavaj. Au fost recomandate de mult timp pasionaților de sporturi în aer liber, dar, sincer, sunt o opțiune excelentă pentru aproape oricine se aventurează afara.

Ele pot fi, de asemenea, o soluție utilă pentru persoanele cu sensibilitate la lumină (fotofobie), care poate fi cauzată de probleme de sănătate a ochilor, cum ar fi migrene și cheratită. Pacienții care au suferit o intervenție chirurgicală de cataractă se luptă, de asemenea, cu sensibilitatea la lumină.

Cum reduc lentilele polarizate reflexia luminii?

În timp ce razele solare strălucesc de obicei destul de uniform în toate direcțiile, atunci când lovesc suprafețe plate, reflectorizante, razele sar și se polarizează (adică, focalizează într-o direcție în general orizontală). Acest lucru mărește strălucirea deja deranjantă a soarelui și perturbă și mai mult vederea în exterior.

Lentilele polarizate sunt întărite cu un laminat chimic - fie pe o parte a lentilei în versiuni mai puțin costisitoare, fie încastrate între straturile de material ale lentilelor, în ochelari de soare de calitate superioară - care ajută la filtrarea luminii solare intensificate. Acest laminat polarizat filtrează lumina soarelui și reduce strălucirea prin eliminarea razelor orizontale care nu pot trece prin modelul vertical al laminatului.

Deoarece aceste lentile vă protejează ochii ca un scut de această strălucire puternica, vederea în condiții altfel compromisa, devine clară și precisă - de exemplu, un pescar care altfel ar vedea doar strălucirea albă de pe suprafața lacului, prin ochelari de soare polarizați, va vedea acum în mod clar toate lucrurile care se află sub suprafața apei, in cazul in care apa este limpede.

Există limitări la ochelarii de soare polarizați?

Lentilele polarizate sunt o revelație pentru mulți entuziaști în aer liber și șoferi pe distanțe lungi, dar nu sunt pentru toată lumea. Datorită modului în care protejează lumina reflectată, de exemplu, nu sunt o idee bună pentru schiorii de coborâre. Acești sportivi trebuie să fie conștienți de condițiile de pe partie, zonele cu gheata, care tind să se vada ca niște pete mai strălucitoare și foarte reflectorizante în zăpadă.

Aceste lentile tind, de asemenea, să provoace dificultăți în citirea unor ecrane digitale care utilizează afișaje cu cristale lichide (LCD), cum ar fi ecranele de la pompele benzinăriilor sau bancomatele. Ecranele telefonului și afișajele de pe unele panouri de instrumente (de exemplu, în mașină sau avion) ​​devin, de asemenea, mai greu de citit prin lentile polarizate. În aceste cazuri, cel mai bine este să reconsiderăm utilizarea ochelarilor de soare polarizați, deoarece conducerea, zborul și chiar plimbarea cu barca necesită un timp de reacție de fractiuni de secunda in urma informațiilor furnizate pe aceste ecrane.

Mai multe de luat în considerare înainte de a cumpăra ochelari de soare polarizați

Dacă aveți peste 40 de ani și petreceți mult timp în aer liber, indiferent dacă lucrați sau va jucați, discutați cu medicul dumneavoastră oftalmolog despre lentilele progresive polarizate, care ar putea fi cea mai buna solutie pentru noii dvs. ochelari de soare. Există, de asemenea, lentile polarizante fotocromice,  care sunt clare în interior și apoi se inchid și se polarizează atunci când purtătorul iese în lumina directă a soarelui.

Lentilele polarizate sunt disponibile atât cu lentile cu prescripție medicală, cât și cu lentile non-corective. Dacă credeți că ochelarii de soare polarizați pe bază de rețetă ar putea fi alegerea potrivită pentru dvs., discutați cu un medic oftalmolog pentru a afla mai multe detalii.

Ochelari de soare

Lasa un comentariu

Comentariul va fi aprobat inainte sa fie publicat.