• Transport Gratuit la comenzi peste 200 lei
  • Lentile antireflex GRATIS
0

Cosul Tau este Gol

Ochelari de Vedere
  • Dama-vedere

    Dama

  • Barbati-vedere

    Barbati

  • Ochelari de Soare
  • Dama-soare

    Dama

  • Barbati

  • Premium Brands
  • Logo Tom Ford Eyewear
  • Logo Silhouette eyewear
  • Logo Police Eyewear
  • Logo Roberto Cavalli
  • Logo Guess Eyewear
  • Logo Furla Eyewear
  • Logo Nina Ricci Eyewear
  • Logo Blumarine eyewear
  • Logo Gant Eyewear
  • Logo Escada Eyewear
  • Ochelari de Schi
  • banner ochelari de schi
  • Cum ne afecteaza varsta vederea

    11 februarie, 2020 3 min de citit

    barbat in varsta cu ochelari de vedere
    Multe schimbări se întâmplă pe măsură ce îmbătrânești, inclusiv schimbări în vederea ta. Pe măsură ce atingeți intervalul de viață între 40 și 60 de ani, schimbările vederii dvs. vor deveni mai evidente. Multe dintre aceste ajustări ale vederii sunt naturale și nu trebuie sa provoace panică , dar altele pot fi un indiciu al ceva mult mai grav. Iată cele mai frecvente patru condiții de vedere de care trebuie să fi conștient pe măsură ce îmbătrânești:

    GLAUCOMUL

    Îmbătrânirea poate duce la încetinirea circulației fluidului ochiului (intraocular), ceea ce crește presiunea în ochi. În timp, această presiune vă poate deteriora nervul optic, poate provoca vederea periferică încețoșată și, în cazuri grave, poate duce la dureri oculare, dureri de cap, greață și vărsături.

    Cat de grav este?

    Glaucomul este relativ frecvent la persoanele de 40-50 de ani, dar efectele, inclusiv pierderea completă a vederii, pot fi grave dacă nu sunt tratate. Deoarece deseori boala nu prezintă simptome și nu este detectată, până când este vizibil, dauna facuta vederii este ireversibila - un motiv in plus pentru a face examene oculare regulate.

    Medicamentele pot menține o parte din efectele glaucomului la un nivel scazut, dar în cele din urmă poate duce la orbire. Dacă știți că riscul dvs. pentru boală este ridicat - dacă aveți antecedente in familie de glaucom, miopie severă, aveți peste 60 de ani, diabetici, afro-americani etc. - sau medicul dumneavoastră de ochi detectează câteva stegulețe roșii în timpul unui examen, nu ezitați să discutați un plan de tratament.

     

    CATARACTA

    Ca și în cazul glaucomului, cataracta oferă ochiului o aparenta tulbure. În general, când ajungi la 40 de ani, proteinele din lentila ochiului încep să se descompună și să se grupeze pentru creand un strat de ceață. Această ceață îngreunează lentila, care ajută la focalizarea luminii asupra retinei, să vă ofere o imagine clară. Culorile pot părea mai puțin vibrante, iar în câmpul tău vizual pot apărea stropi încețoșati.

    Cat de grav este? 

    Cataracta este una dintre cele mai frecvente schimbări de vedere legate de vârstă. Ea este de asemenea, cea mai vinovata pentru pierderea acuitatii vizuale la persoanele de peste 40 de ani și principala cauză a orbirii.

    Acum, veștile bune: efectele majorității cataractelor pot fi tratate cu succes cu ochelari de vedere sau lentile de contact cu prescripție. Cu toate acestea, dacă vederea dvs. pare să se înrăutățească, chirurgia corectivă este o procedură relativ simplă și de mare succes. În timpul operației de cataractă, lentila ochiului tău va fi înlocuită cu o lentilă artificială intraoculară (IOL), iar vederea ta tulbure va dispărea.

     

    PRESBIOPIA

    Pe măsură ce îmbătrânești, dacă te vezi că ții meniul de cină la lungimea brațelor pentru a-l citi, ai putea avea presbiopia - literalmente „ochi batran” în limba greacă. Lentila ochiului tău își schimbă forma pentru a focaliza eficient lumina pe retină și a vă permite să vedeți distanțe apropiate și îndepărtate. După ce împliniți 40 de ani, obiectivul devine rigid și nu poate acomoda lumina la fel de ușor, si este mai dificil să vă concentrați asupra lucrurilor apropiate.

    Cat de grav este? 

    Presbiopia, sau vederea de aproape legată de vârstă, este o schimbare de vedere foarte frecventă pentru oamenii de la 40 de ani până la 60 de ani. O mulțime de resurse sunt disponibile pentru a corecta starea, inclusiv ochelarii de citit pe care îi puteți ridica de la magazinul dvs. optic local sau online. O opțiune este și o intervenție chirurgicală, dar nu este necesară în majoritatea cazurilor.

     

    DEGENERESCENTA MACULARA

    Dacă observați găuri sau pete oarbe în vederea centrală, consultați imediat un medic oftalmolog: degenerescenta maculară legată de vârstă poate fi de vină.

    Există două tipuri : DMS uscata (cel mai frecvent tip) și DMLV umeda. Ambele tipuri afectează macula - partea mică, mijlocie a retinei - ceea ce vă permite să vedeți detalii fine. În DMS, țesuturile maculei devin subțiri și dezvoltă mici grupuri de proteine. Aceste proteine deteriorează lent vederea dvs. centrală. DMLV umedă se întâmplă atunci când vasele de sânge cresc anormal sub retină și provoacă cicatrici în jurul maculei. Pierderea vederii apare mult mai rapid în DMLV umedă, dar acest tip reprezintă doar 20% din cazurile de degenerare maculară.

    Cat de grav este? 

    Degenerarea maculară legată de vârstă este principala cauză a pierderii vederii în rândul oamenilor în vârstă și ar trebui privită ca un risc sever pentru sănătatea ta. Dacă este lăsata neadministrata, poate provoca deteriorarea permanentă a vederii tale centrale. În cele mai multe cazuri, DMLV umed poate fi tratat cu medicamente care sunt injectate în ochi. Din păcate, nu există un tratament disponibil pentru DMS uscat, dar anumite suplimente nutritive și exerciții pot încetini evoluția.

    Nu există nicio vindecare pentru degenerescenta maculară, iar prevenirea timpurie este cea mai bună apărare a ta.

    Ochelari de Vedere

     

    Lasa un comentariu

    Comentariul va fi aprobat inainte sa fie publicat.

    Lentile Hoya Hi-Vision BlueControl

    Lentile Hoya Hi-Vision BlueControl

    19 mai, 2021 1 min de citit

    Citeste mai mult
    Lentile heliomate Hoya Sensity 2 si Sensity Dark

    Lentile heliomate Hoya Sensity 2 si Sensity Dark

    18 mai, 2021 2 min de citit

    Citeste mai mult
    banner-Cum sa-ti protejezi ochii de razele UV

    Cum sa-ti protejezi ochii de razele UV

    11 martie, 2021 2 min de citit

    Problemele cauzate de soare sunt un subiect serios. Și, deși majoritatea dintre noi suntem ...
    Citeste mai mult

    Select Lens and Purchase